Dr. Erik Lambrecht - AZ Nikolaas
Sint-Niklaas - Hamme België
kinésitherapie - ergotherapie - logopedie

geriater
gerontoloog
geriatrie
gerontologie

start

wie?

wat is geriatrie?

behandeling

links

contact

 

terug

KINESITHERAPIE

Kinésitherapie omvat mobilisatie en gangrevalidatie om de beweeglijkheid te bevorderen en/of te onderhouden en dit zowel individueel als in groepstherapie.
In de aangepaste kiné-zaal wordt aan groepsgymnastiek gedaan. Hierdoor wordt het sociaal aspect benadrukt, waarbij de patiënten elkaar onderling stimuleren. Ook ademhalingskiné, massage en elektrotherapie wordt gegeven.
Specifieke revalidatie van bejaarde patiënten in aansluiting aan hun behandeling door andere specialisten (bvb. na fracturen en knie-, heup- of schouderprothesen) kan worden opgestart.

 

 

 

 

 

ERGOTHERAPIE

Ergotherapie heeft als doelstelling de zelfredzaamheid van de bejaarde te bevorderen door inoefenen van dagdagelijkse huishoudelijke activiteiten, maaltijdbegeleiding, mentale stimulatie en bevorderen van het zelfvertrouwen.
Ook individuele begeleiding en advies naar de thuissituatie toe om te komen tot een maximale zelfstandigheid wordt toegepast.


LOGOPEDIE

Logopedie kan de patiënt helpen met advies bij problemen met eten en drinken (verslikken), bij spraakproblemen (moeite met spreken) en bij taalstoornissen (moeite met het begrijpen of het vinden van de juiste woorden).

 

mail stuur me een mail

vervolg modernblue_next.gif  

© 2006 - | website gebouwd en geoptimaliseerd door Web Site Tuning
Disclaimer & Privacy