Dr. Erik Lambrecht - AZ Nikolaas
Sint-Niklaas - Hamme België
De ziekte van Parkinson - Inleiding

geriater
gerontoloog
geriatrie
gerontologie

start

wie?

wat is geriatrie?

behandeling

links

contact

 

terug
De ziekte van Parkinson is een neurologische aandoening. De productie van dopamine in de hersenen neemt af. De ziekte evolueert langzaam. Waar een verbinding moet zijn tussen hersenen en spieren is een storing opgetreden. De ziekte komt meer een meer voor omdat de mensen steeds ouder worden. De ziekte kan ook jaren stabiel blijven. De behandeling is niet eenvoudig, er moet steeds naar het juiste evenwicht gezocht worden tussen de voordelen en de bijwerkingen van de medicatie.

Meestal werken verschillende hulpverleners samen voor de opvang van de geriatrische patiënten, door de vele problemen op motorisch, somatisch en psychosociaal vlak, dit is ook nodig.In het ziekenhuis. Daar zullen een behandelende arts, een psycholoog, een sociaal werker,

 

 


verpleging, ergotherapeut, logopedist,een kinesist en zo nodig een gerontopsychiater samenwerken. Deze benadering is nodig om het volledig functioneren van de patiënt te overzien. Door het aantal partners kan natuurlijk het probleem ontstaan van gebrek aan samenwerking.

Samenwerking, onderlinge communicatie en overleg zijn van het grootste belang. Ook al veroorzaakt de ziekte vooral motorische problemen, de gevolgen ervan voor de intellectuele capaciteiten van de patiënt mogen niet onderschat worden. Een optimale behandeling vereist dan ook een nauwe samenwerking tussen huisarts, neuroloog en andere zorgverstrekkers zoals kinesitherapeut, psycholoog en logopedist, zonder gezins- en verpleeghulp te vergeten. Ook de familiale omgeving speelt een belangrijke rol.

 

mail stuur me een mail

vervolg modernblue_next.gif 

© 2006 - | website gebouwd en geoptimaliseerd door Web Site Tuning
Disclaimer & Privacy